28 مرداد 1393 - 14:58
شناسه خبر: 301
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رشد ??درصدی صادرات غیر نفتی
تا زمانی که دولت کوچک نشود و سهم بخش خصوصی حداقل به 50 درصد از اقتصاد ایران نرسد، نمیتوان نسبت به تحقق سیاستهای تببین شده بسته خروج از رکود امیدوار بود.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، اسدالله عسگراولادی در چهارمین همایش صادرات غیرنفتی در میزگرد تخصصی واکاوی موانع صادرات غیرنفتی گفت: به دلیل عدم ثبات نرخ ارز، صادرکنندگان قادر به برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت در عرصه کسب وکار خود نیستند و مهم ترین خواسته و دغدغه فعالان اقتصادی به ویژه صادرکنندگان ایجاد ثبات در بازار ارز است، اتفاقی که طی سالهای اخیر کمتر رخ داده است.
رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران در ادامه با اشاره به اینکه ارزش صادرات غیرنفتی ایران طی سال گذشته به رقمی در حدود 42 میلیارد دلار رسیده است، سخنان اخیر رییس جمهوری را یادآور شد که به گفته ایشان هدفگذاری دولت یازدهم دستیابی ایران به صادرات 70 میلیارد دلاری است.
عسگراولادی تصریح کرد: با توجه به روند اقتصاد ایران، تحقق این رشد صادراتی در مدت کوتاه امکان پذیر نیست و این را نیز به رئیس جمهور اعلام کردهام، اما پیش بینیها حاکی از آن است که طی دو سال نخست برنامه ششم توسعه به رقم 70 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دست پیدا کنیم.
رشد 20 درصدی ارزش صادرات غیرنفتی/ صادرات غیرنفتی امسال به 50 میلیارد دلار می رسد
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران سپس به رشد سالانه 15 تا 20 درصدی ارزش دلاری صادرات غیرنفتی اشاره کرد و افزود: طی چهار ماه نخست امسال ارزش صادرات غیرنفتی کشور به حدود 16.5 میلیارد دلار رسیده و پیش بینی میشود که این میزان تا پایان سال جاری به رقم 48 تا 50 میلیارد دلار برسد.
عسگراولادی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد که دولت یازدهم طی یک سال اخیر توانسته بخشی از عوامل بازدارنده صادرات غیرنفتی را از سر راه فعالان این عرصه بردارد اما کماکان موانع و مشکلات وجود دارد.
دریافت مالیات بر ارزش افزوده از صادرکننده معنا ندارد
وی به دریافت مالیات ارزش افزوده از صادرکنندگان اشاره کرد و افزود: به رغم آنکه نص صریح قانون بر معافیت صادرکنندگان از مالیات تاکید دارد، اما مسئولان سازمان امور مالیاتی اذعان می کنند که مالیات دریافت شده از صادرکنندگان را پس از مدتی به آنها بازخواهند گرداند،اما این اتفاق تاکنون رخ نداده است.
او سپس انتقادهایی را نیز متوجه اتاق بازرگانی دانست که مهم ترین آن از نگاه وی، تشریفات سخت گیرانه دریافت و تمدید کارت بازرگانی و نیز دریافت یک در هزار از محل فروش است و خواستار حل این موارد شد.
افزایش کیفیت و پرهیز از خام فروشی به منظور رونق در صادرات
رئیس اتاق مشترک ایران و چین در ادامه به رویکردهای نوین صادراتی نیز اشاره کرد و اینکه توجه به افزایش کیفیت محصولات صادراتی و کاهش خام فروشی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی توجه به بسته بندیهای مورد قبول مشتریان خارجی، درج مشخصات روی کالاها و محصولات صادراتی، جستجو برای بازارهای جدید و در عین حال آگاهی و دانستن زبان کشورهای هدف را به عنوان مهم ترین اقدامات برای تقویت صادرات عنوان کرد.
رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران همچنین در سخنان خود به نقش دیپلماسی در توسعه صادرات کشور اشاره کرد و با تاکید بر اینکه رایزنان بازرگانی ایران باید با زبان رایج کشورهای مستقر آشنا باشند، حضور فالان اقتصادی در هیات های اعزامی دولت به کشورها را یک ضرورت دانست.
عسگراولادی از بانک مرکزی خواست تا نسبت به راه اندازی مجدد هجینگ ارز (پوشش نوسان نرخ ارز) اقدام کند.
وی سپس گریزی نیز به بسته سیاستی خروج از رکود زد و با اشاره به اینکه در این بسته راه حلهای قابل قبولی دیده شده گفت: بررسی ها نشان می دهد که در این بسته در مورد مقوله صادرات و همچنین صنعت کشاورزی شفاف سازی مناسبی صورت نگرفته است.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: تا زمانی که دولت کوچک نشود و سهم بخش خصوصی حداقل به 50 درصد از اقتصاد ایران نرسد، نمیتوان نسبت به تحقق سیاستهای تببین شده بسته خروج از رکود امیدوار بود.
منبع: فارس